Referenties

gitaarlesMaxime
Op mijn 13e ben ik begonnen met gitaarlessen bij Marcel. Vrienden van mij zaten al op les bij hem en aangezien ik in een periode zat waarin ik veel naar Jimi Hendrix luisterde, wilde ik natuurlijk ook zo gitaar kunnen spelen. Zo ben ik dus bij Marcel terecht gekomen. Ook zingen was een grote passie van me en gecombineerd met het gitaar spelen moest het dus wel zo zijn dat ik uiteindelijk ging studeren aan de Popacademie in Rotterdam. Dankzij meerdere optredens en verschillende plekken waar ik dus terecht kwam heb ik ontzettend veel mensen uit de muziekindustrie mogen ontmoeten. Zo deed ik in oktober 2012 mee aan een uitwisselingsproject van stichting New Skool Rules in Atlanta waar ik mocht samenwerken met Needlz, de producer van o.a. ‘Just the Way you are’ van Bruno Mars.

In 2013 heb ik met een aantal Engelse artiesten een 8 steden tour gedaan door Engeland en Schotland. Tijdens deze tour heb ik veel mensen ontmoet, waardoor ik twee maanden daarna weer in Engeland zat om op te treden in Birmingham en Londen. Het is dus echt een uit de hand gelopen hobby en ik beoefen het elke dag met heel veel plezier. Binnenkort zal ik ook weer afreizen naar het buitenland om op te nemen en zo hoop ik dus binnen een korte tijd een mooi album bij elkaar te krijgen. Ik treed nog steeds graag op met mijn gitaar en speel dan de akkoorden die ik dankzij Marcel geleerd heb!
Bekijk hier het filmpje van Maxime!

marcel-ukeleleJohn
Mijn eerste kennismaking met Marcel is alweer twee jaar geleden. Ik had een jaar ervoor een akoestische gitaar gekocht en dacht dat leer ik mezelf wel aan. Nou mooi niet dus! Na de eerste les was voor mij het hek van de dam. Ik kwam thuis en had al direct geleerd om met een leuke song mee te spelen.
Nu twee jaar later speel ik al heel wat nummers, zowel op akoestisch als op elektrische gitaar, en kan ik de muziek gebruiken om mijn dagelijkse drukke werkzaamheden van me af te zetten. De lesmethode van Marcel vind ik geweldig. Je kunt zelf de nummers van je favoriete artiesten aandragen om te gaan spelen en krijgt dan eerlijk te horen of dit met je huidige niveau wel haalbaar is. Zo niet dan komt Marcel er op terug zodra je het benodigde niveau wel hebt bereikt. Wat ik het meest bewonder in Marcel is dat hij in staat is om naar een nummer te luisteren en dan meteen de bladmuziek voor je uit te werken en bovenal zijn relaxte manier van lesgeven. Kortom bij Marcel kan alles en is niets teveel.

Lizzy
Het lessen is leuk, omdat je zelf kunt kiezen wat je speelt en het gaat lekker ongedwongen.

D. B.
Na zo’n 30 jaar weer eens mijn gitaar opgepakt. Waar ik vroeger na 2 jaar noten lezen als eerste BACH moest tokkelen, pingelde ik in de eerste les bij Marcel de Black Eyed Peas mee. Jawel, zonder noten!
Helemaal leuk!

Martin
Het is geweldig om bij Marcel te spelen. Je kan alle liedjes doen jij leuk vindt. Hij heeft een effectenpaneel waarop je zo alle geluiden kan vinden die je op je gitaar nodig hebt om na te doen.

Tamara
Ik vind het heel leuk bij Marcel, want als ik pianoles heb moet ik natuurlijk uit het lesboek noten lezen maar dan mag ik ook zelf een liedje uitzoeken.

Kevin
Ik ben erg tevreden met de lessen bij Marcel. Hij is erg flexibel en kan bijna elk nummer wel aanleren.

Gerrit
Ik ben al jaren lid bij Marcel tot volle tevredenheid. Nu heeft mijn zoon het stokje van mij overgenomen en gaat hij elke keer met veel plezier naar zijn les.

Levin
Ik vind het supergaaf om drummen te leren. Vooral hardrock!

Romy
Bij Marcel is het altijd heel gezellig en legt hij de muziek goed uit. Je kan altijd zelf de liedjes kiezen die je wilt spelen. Het is altijd een feestje om de lessen te volgen.

Colin
Ik vind het leuk om les te krijgen van Marcel. Hij is geduldig en legt het goed uit.

Niels
Het is heel leuk om bij Marcel les te hebben, want je leert heel veel en je mag zelf je liedjes uitkiezen.

Charlize
Ik vind het superleuk om te doen en hij (Marcel) is ook best wel aardig. Ik vind het gewoon superleuk! Ik vind het ook erg leerzaam.

Lisy
Ik vind het leuk dat ik vrij snel een lied kan spelen of deels kan spelen. Hij geeft rustig instructie. Er is veel ontspanning tijdens de lessen, terwijl je toch veel leert.

Nyah
Het is echt heel erg leuk. Het wordt rustig uitgelegd. Daarna oefenen we samen een liedje wat je zelf mag uitkiezen.

Esther
Ik heb eerst een paar jaar gitaarles gevolgd bij Marcel, maar wilde graag ook eens bassen. Geen probleem!
We begonnen met een paar simpele baslijntjes. Handig, want meteen met moeilijke stukken beginnen is niet heel bemoedigend. Langzaam gaan we wat verder en je kan alles zelf aangeven, bijvoorbeeld welke liedjes. Ook na 10 lessen nog steeds hetzelfde ‘projectje’ doen maakt Marcel niks uit.

Maarten
Wat ik in Marcel bewonder is zijn geduld. Hij legt alles rustig en eenvoudig uit. Prettig van deze manier van lessen is dat ik me heel even in een andere wereld bevind ver weg van alle beslommeringen.

Corine
Ik ben erg tevreden met de lessen. Je lest in je eigen tempo en op je eigen niveau. Eigen inbreng van nummers is geen probleem.