Muziekonderwijs

drumsMuziekonderwijs
Er zijn privé-lessen en groepslessen. Privé-lessen zijn wat de omschrijving al aangeeft 1 op 1 lessen. Je krijgt individueel les en je kan daarbij, muzikaal gezien, rekenen op mijn onverdeelde aandacht. Bij groepslessen moet je denken aan groepjes van twee tot hooguit vier. Het is belangrijk om te weten dat er bij groepslessen wel een bepaalde verbintenis moet zijn tussen de verschillende leerlingen. Bijvoorbeeld 2 broertjes, 3 collega’s of 4 vriendjes. Groepsles geven aan leerlingen die niets met elkaar gemeen hebben werkt gewoon niet, omdat de ervaring heeft geleerd dat dit op den duur gaat tegenwerken.

keyboardDyslexie of dyscalculie
Een aangepaste lesmethode voor gitaarles is mogelijk voor kinderen met dyslexie of dyscalculie. Hierbij wordt gewerkt met gekleurde snaren op de gitaar. Deze kleuren corresponderen weer met de gekleurde lijntjes op de tabulatuurbladen waarop de liedjes zijn uitgewerkt.

Ervaring leert dat deze methode laagdrempelig werkt. Ook is het kind door middel van deze lesmethode sneller in staat om de door hem of haarzelf uitgekozen liedjes makkelijker te kunnen spelen.

Het setje gekleurde snaren wat nodig is kan bij mij worden besteld. Hier zijn geen kosten aan verbonden en wordt zodoende gratis door mij bij aanvraag aan de leerling verstrekt.